Zmarta är en sida som jämför lån och har funnits i Sverige sedan 1999. De har även lyckats expandera till Norge och Finland. De har över 200 medarbetare för att du som kund ska kunna få ett smartare val. Denna jämförelsesida vill att din ekonomi ska bli så pass bra som den kan. De vill hjälpa dig som kund att lösa din ekonomi på bästa sätt för att underlätta för dig. Zmartas mål är att hitta de bästa lösningarna för sina kunders ekonomi oavsett om det handlar om lån, kreditkort eller sparande. Som vanligt måste du vara minst 18 år för att få lov att låna. En inkomst på över 100.000 kr är också ett krav.

Lån

Zmarta har en del lånemöjligheter för sina kunder. Du kan ta ett privatlån och om du har ett företag får du ta ett företagslån genom dem. Du kan också samla alla lån hos Zmarta istället för att ha den på flera olika ställen. På så sätt kan du få en bättre ordning på ekonomin. Du kan gå in på ett ställe och se alla dina lån, du behöver inte gå in på flera olika lånesidor för att se dem. En annan sak som är positiv med att samla lånen är att du kan sänka räntan. Ett stort lån kan ge lägre ränta än om du har flera mindre lån.

Du kan betala av lånet fortare och även spara en del pengar på att ha ett större och samlat lån. Genom Zmarta kan du också ta bolån. Ett bolån kan du ta när du känner att du behöver det. Kanske har du en släkting som behöver hjälp att köpa en egen bostad. Då kan du låna på ditt hus för att få pengar till detta. Du måste däremot äga en bostad för att kunna göra det. Du kan inte ta ett lån på en hyresrätt. Kanske har du en renovering som du behöver göra och det kan du också ta ett bolån för att kunna genomföra.

Billån

Det kan vara bra för dig att veta att du faktiskt kan ta ett billån genom Zmarta. Om du har hittat den perfekta bilen men inte har råd till den, kan du ta denna typ av lån. Genom dessa kan du låna hela summan istället för att själv behöva betala upp till 20% av egna kontanter. Det behöver du annars göra om du ska ta ett billån. Ett annat alternativ är att ta ett privatlån för att få råd till din bil. Det kan vara så att du faktiskt har betalningsanmärkningar eller någon gång har hamnat hos kronofogden. Då är det inte konstigt om du skulle vara lite rädd för att du inte kan få ett lån. När du väljer Zmarta behöver du inte oroa dig för detta. Om du kan visa upp att du har bättre ekonomi vid det tillfället du faktiskt ansöker om lån, kommer du att kunna få det.

Ränta

Alla banker och långivare har olika räntor. Om du lånar pengar av en kompis kommer denne kompisen att ha en ränta medan en annan kompis kanske har en annan. Du kan själv bestämma fast eller rörlig ränta från den långivaren som du kommer att få lånet godkänt hos. Genom Zmarta hittar du det bästa lånet med ränteavtal som gör att du får den räntan som passar din ekonomiska situation.

Omdöme

När du går in och läser på trustpilot.com, som är en omdömessida för företag, kan du läsa att hela 77% är nöjda med Zmarta. Många tycker att det är en bra lånesite att använda för att jämföra och hitta det lån, el och försäkringsavtal som passar bäst för dig.

Banker

Zmarta har precis som många andra lånejämförelse-sidor avtal med banker för att kunna ge de lån som de lovar på sin hemsida. De har avtal med de stora bankerna som Swedbank, Nordea och SEB. De har också avtal med banker som Santander consumer, Norweigan bank, Forex och Marginalen bank. Zmarta är inte det enda lånejämförelseföretaget som har avtal med dessa utan de har de flesta inom branschen. För att du ska kunna ha ett låneförmedlarföretag måste du ha banker som är villiga att låna ut pengar genom dig.

Övrigt

Zmarta gör mer än att bara förmedla lån. Genom Zmarta kan du även jämföra elavtal och försäkringar. När det kommer till elavtal och försäkringar vill alla människor ha det som är bäst till ett rimligt pris. På Zmartas hemsida kan du välja mellan försäkringar som bland annat hemförsäkring och bilförsäkring. Ett bra elavtal behövs om du vill ha bra el till billigt pris. Du vill inte ha ett avtal där du betalat mycket mer än vad du behöver för din el. Det bästa du kan göra som kund är att ta ett fast pris på elavtalet. Då vet du exakt hur mycket avtalet kommer att kosta varje månad.