Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare som har funnits sedan 2007 och de ha många kunder. Det finns dock kunder som inte har hittat till deras tjänster eller som inte har blivit övertygade om att det är ett bra alternativ för att låna pengar. I fortsättningen av denna artikel kommer ni kunna läsa om allt som har med denna låneförmedlaren att göra, för att förhoppningsvis fånga ert intresse. Vem som helst kan ansöka om lån hos Lendo men du måste ha uppfyllt följande grundkrav:

 

  • Du måste ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett fast arbete med en inkomst på minst 110 000 kr.
  • Du måste också ha varit skuldfri hos kronofogden i minst 6 månader.

 

Lendos ursprungliga tanke var att de skulle förmedla bolån men de gick snabbt över till att inkludera privatlån i sina tjänster. Idag kan du som behöver, ansöka om lån hos dem. Lendo låter dig jämföra långivares räntor för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig. Låneförmedlaren samarbetar med upp till 30 olika långivare och de har expanderat både till Norge, Danmark och Finland.

 

Lån

Du kan låna pengar genom Lendo och allt du behöver göra är att skicka in en ansökan till dem som är kostnadsfri för dig som kund. När du har skickat in ansökan, kommer du att utvärderas av långivaren. De kommer att granska dig precis som vilken annan fysisk bank hade gjort. De kommer att ta ut en kreditupplysning för att de ska kunna veta att du kommer ha råd att betala tillbaka. Det är viktigt för långivaren eftersom de då kan se om du är behörig för att få låna pengar av dem.

 

Om du inte har pengar utöver det lån som du ansöker om, kan du inte betala tillbaka lånet och då får du inte låna. Lendo har olika typer av lån som du kan ta. De har företagslån för dig som har ett företag och de har privatlån för dig som är privatperson. Ett privatlån kan du använda till precis vad du vill. Lendo frågar aldrig dig vad du ska ha lånet till utan de betalar ut om du har blivit godkänd för det.

 

Du har även möjlighet att ansöka om Blancolån genom Lendo. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet och du kan för erbjudanden från upp till 30 olika banker. Säkerheten i ett lån innebär att du pantsätter ett hus eller något annat för att eventuellt kunna låna på huset för att betala tillbaka. Detta behöver du inte göra om du tar ett blancolån. Detta kan vara en större risk för de som betalar ut lånet, bankerna i detta fallet. De har inte den säkerheten och vet inte om du skulle kunna betala tillbaka lånet.

 

Billån

Ett annat lån som Lendo förmedlar är billånet. Det är väldigt dyrt att köpa en bil idag och det är inte alla som har råd att köpa den bil som de verkligen vill ha. Och om de skulle vara så att du kan köpa den, kanske du inte har råd att behålla bilen. Du kan låna upp till 100% av bilens värde. Ett billån är ett lån där bilen är säkerheten. Om du hade ansökt om ett billån från någon annan långivare så hade du endast fått 80% av lånet och sedan hade du behövt lägga till 20% i kontanter själv. Det behöver du alltså inte göra när du lånar pengar med Lendo.

 

Ränta

Ränta är priset på det du lånar. Säg att du låna 100.000kr i ett år. Då måste du betala tillbaka summan för de antal dagar som du har använt lånet. Om du väljer att endast spendera 50.000kr inom det året, behöver du endast betala tillbaka för de 50.000kr. Det finns olika typer av räntor och alla banker som har avtal med Lendo har olika räntor, därför måste du som kund välja det lån med bäst ränta.

 

Omdöme

Omdömen finns till för att kunderna ska kunna tycka till och säga vad de känner om olika företag. Överlag var det mest nöjda kunder och det var väldigt få som faktiskt hade negativt att säga om detta låneförmedlarföretag. Några få kunder har klagat över personal som varit otrevliga, men för det mesta är det positiva kommentarer om vilken bra förmedlare det är när det kommer till att låna pengarna. Det gick snabbt att få pengarna utbetalade och lika lätt att betala tillbaka dem. Kundtjänsten finns alltid redo att hjälpa sina kunder.

 

Banker

Lendo jobbar med olika banker för att kunna förmedla lånen och för att nämna några är det Swedbank, Handelsbanken, IKANO bank, SEB och Forex bank som de har avtal med. Det är egentligen inte konstigt då dessa banker är några av de största som finns i vårt avlånga land. Det är också dessa banker som vi svenskar väljer att anförtro våra pengar till.